2017-2018 EĞİTİM ÖĞRETİM YILINDA ÖN BAŞVURUSU KABUL EDİLEN (GİDEN) ÖĞRENCİLERİMİZİN DİKKATİNE!

2017-2018 EĞİTİM ÖĞRETİM YILINDA ÖN BAŞVURUSU KABUL EDİLEN (GİDEN) ÖĞRENCİLERİMİZİN DİKKATİNE!

Ön Başvurusu koordinatörlüğümüzce uygun bulunan ve evrakları tercih ettikleri üniversitelere gönderilen öğrencilerin kesin kabul sonuçları başvurdukları üniversitelerin Farabi sayfalarında 25 Nisan 2017 tarihine kadar yayınlanacaktır. Kabul alan öğrenciler, her iki üniversitenin Farabi sayfasından süreç ile ilgili prosedürleri takip etmelidir. Başvurdukları üniversitelerden kabul alan öğrencilerin, aşağıdaki belgeleri 3 Mayıs 2017 tarihine kadar  kayıtlı oldukları bölümün Farabi Bölüm Koordinatörlüklerine teslim etmeleri gerekmektedir.

·         Öğrenci Başvuru Formu (2 adet hazırlanmalı, fotoğraf yapıştırılmalı, bölüm koordinatörü ve öğrenci tarafından imzalanmalıdır.)

·     Öğrenim Protokolü (4 Adet Güz, 4 Adet Bahar dönemi için hazırlanmalı, öğrenci ve bölüm koordinatörü tarafından imzalanmalıdır. Öğrenciler Bölüm koordinatörü gözetiminde, başta zorunlu dersler olmak üzere, ilgili dönemlerde alınacak kredi sayısı kadar, tercih ettiği kurumun müfredatından ders seçmelidir.)

·         Öğrenci Bilgi Formu (2 adet hazırlanarak öğrenci tarafından imzalanmalıdır.)

·         Öğrenci Beyannamesi  (2 adet hazırlanarak öğrenci tarafından imzalanmalıdır.)

·         Öğrenci Yükümlülük Sözleşmesi (2 adet hazırlanmalı, IBAN numarası tam olarak belirtilmeli ve öğrenci tarafından imzalanmalıdır.)

·         SGK Aylık Prim ve Hizmet Belgesi, Kamu veya Özel Teşebbüste olmadığını gösteren belge (1 adet, SGK’dan ya da e-devletten temin edilmelidir.)

·         Çalışma Bildirim Evrakı (2 adet hazırlanmalı ve öğrenci tarafından imzalanmalıdır.)

·       Halk Bankası Alanya Şubesi nezdinde hesap açtırılarak, verilen IBAN numarasının (hesap cüzdanında kimlik no ad soyad ve IBAN numarasının bulunduğu sayfa), 3 adet fotokopisi farabi bölüm koordinatörlüğüne ulaştırılmalıdır.

Yukarıdaki adet sayısı belirtilen tüm belgeler, https://uio.alanya.edu.tr/farabi-programi/gerekli-belgeler sayfasından indirilmeli ve elektronik ortamda eksiksiz olarak doldurulmalıdır. Eksik, imzasız, hatalı veya el yazısı ile doldurulan başvuru formları kabul edilmeyecektir. Formun belirtilen şekilde doldurulması öğrencinin sorumluluğundadır.

26.07.2012 Tarihli Yükseköğretim Yürütme Kurulu kararına göre, sigortalı olarak çalışan öğrencilerin burs kapsamından faydalandırılamaması sebebiyle değişimdeki öğrenci,  kamu veya özel sektörden sigortalı olarak çalışmaya başlarsa, istihdam edildiği tarihten 15 gün içinde Uluslararası İlişkiler Ofisini ve Farabi Bölüm Koordinatörlüklerini bilgilendirmelidir.

Farabi değişim programı hakkından feragat eden öğrenciler, ilgili tarihten önce Feragat Dilekçelerini yukarıda verilen linkten indirip doldurmalı ve bölüm koordinatörüne teslim etmelidir. 

 


  • Uluslararası İlişkiler Ofisi
  • 17 Nisan, 2017