Değişim Programları İngilizce Yeterlilik Sınavına Girecek Adayların Dikkatine!

Erasmus, Mevlana, Farabi Değişim Programları İngilizce Yeterlilik Sınavına Girecek Değerli Adaylar,

25 Şubat 2022 tarihinde 16:30 - 17:30 saatleri arasında yüz yüze yapılacak olan İngilizce yeterlilik sınavına girecek adayların sınav yerleri belirlenmiştir. Sınava girecek adaylar, sınav salonlarını aşağıdaki linke tıklayarak öğrenebilirler:

<<SINAV SALONLARI LİSTESİ >>

Sınava girecek adayların aşağıdaki hususlara dikkat etmesi önemle rica olunur:

• Sınav tam saatinde başlayacağından sınav saatinden en az 30 dakika önce sınav salonunuzun önünde hazır bulununuz.
  • Sınav tek oturum şeklinde olacak ve sınavda İngilizce okuma, yazma ve dilbilgisi becerileri çoktan seçmeli sorularla ölçülecektir.
  • Sınava yanında ALKÜ öğrenci/personel kimliği olmayan adaylar alınmayacağından mutlaka kimliğinizi yanınızda getiriniz.
  • Sınav salonlarının önünde isim listeleri asılı olacaktır, bu listelerden isminizi kontrol ederek salonlara giriş yapınız.
  • Sınav esnasında dağıtılacak olan imza listelerine imza atmayan adaylar, sınava girmiş dahi olsa sınavları geçersiz sayılacaktır.
  • Sınav süresi 60 dakika olup ilk yarım saat sınav salonundan çıkış yapılmayacaktır.
  • Sınav esnasında kalem, silgi vb. araç gereçler verilmeyeceğinden yanınızda bu araç gereçleri getirmeniz gerekmektedir.

Sınavda uyulması gereken kurallar:

1. Aşağıdaki durumlarda sınav görevlileri tarafından Bireysel Sınav İptal Tutanağı düzenlenir ve ilgili öğrencilerin o oturumdaki sınavları geçersiz sayılır:

• Sınav kurallarına ve sınav görevlilerinin uyarılarına uymamak, sınav düzenini bozmak;
  • Cep telefonu, bilgisayar, tablet, telsiz, kamera vb. iletişim, depolama, kayıt ve veri aktarma cihazlarını ve kâğıt, kitap, defter, not vb. dokümanları yanında bulundurmak;
  • Sınav sırasında kalem, silgi vb. araç-gereç paylaşımında bulunmak;
  • Sınav görevlileri tarafından öğrencinin kimliğinden şüphe duyulması;
  • Cevap kâğıdını ve/veya soru kitapçığını sınav görevlilerine eksiksiz ve sağlam bir şekilde teslim etmemek, sınav salonu dışına çıkarmak.

2. Kopya çekmek, vermek ya da çekilmesine yardımcı olmak vb. eylemlerde bulunan öğrenciler hakkında Sınav Kopya Tutanağı düzenlenir ve sınavları geçersiz sayılır ve haklarında ilgili Fakülte tarafından disiplin soruşturması açılır, mevzuata uygun cezası uygulanır.

3. Cevap kâğıdını ve/veya soru kitapçığını yırtmak, başka bir öğrencinin yerine sınava girmek ya da kendisi yerine başka birini sınava sokmak eylemlerinden herhangi birini gerçekleştiren öğrenciler hakkında Sınav İptal Tutanağı tutulur, o oturumdaki sınavları geçersiz sayılır ve haklarında ilgili Fakülte tarafından disiplin soruşturması açılır.

4. ALKÜ öğrenci/personel kimliği olmayan kimse sınava alınmaz.

Sınava girecek tüm adaylara başarılar dileriz.

Uluslararası İlişkiler Ofisi

• Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi