Erasmus / Mevlana / Farabi Değişim Programları İçin İngilizce Sınavı Yapılacaktır

Değerli Öğrencilerimiz ve Saygıdeğer Akademik / İdari Personelimiz,

Erasmus, Mevlana ve Farabi Değişim Programları kapsamındaki hareketliliklerden yararlanmak üzere başvuru yapmayı planlayan öğrencilerimiz ve personelimiz için ücretsiz olarak İngilizce Yabancı Dil Yeterlilik Sınavı (YDYS) düzenlenecektir. Bildiğiniz gibi değişim programlarından faydalanarak İngilizce eğitim veren bir üniversiteye gidebilmek için öncelikli olarak belirli düzeyde bir İngilizce puanı gerekmektedir. Bu amaçla yılda bir kez düzenlediğimiz ücretsiz İngilizce seviye belirleme sınavını kaçırmamanızı ümit ederiz. Bu gireceğiniz İngilizce YDYS sonucunuzu iki yıl boyunca bütün değişim programları başvurularınızda kullanabilirsiniz.

Söz konusu sınav 25 Şubat 2022 tarihlerinde yüz yüze gerçekleştirilecek olup sınav saati ve salonları ayrıca başvuru esnasında vermiş olduğunuz mail adreslerine göndereceğimiz bir mail ile sizlere duyurulacaktır.

Başvurunuzu en geç 20 Şubat 2022 tarihine kadar yapmanızı rica ederiz.

İngilizce YDYS' ye başvuruyu gerçekleştirmek için lütfen buraya tıklayınız

ALKÜ Uluslararası İlişkiler Ofisi olarak sınava girecek adaylara şimdiden başarılar dileriz.

• Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi
  • 26 Ocak, 2022