ERASMUS/MEVLANA/FARABİ TANITIM VE YABANCI DİL YETERLİLİK SINAVLARI BAŞVURULARI

ERASMUS/FARABİ/MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMLARI İÇİN YABANCI DİL SINAVLARI BAŞVURULARI BAŞLAMIŞTIR

Rusça Yeterlilik Sınavı Başvuru Tarihleri: 08 Şubat – 20 Şubat 2019

(Son Başvuru: 20 Şubat Çarşamba Öğlen 17:30)

İngilizce Yeterlilik Sınavı Başvuru Tarihleri: 08 Şubat – 20 Şubat 2019

(Son Başvuru: 20 Şubat 2019 Çarşamba 17.30)

YDYS Online Başvuru Videosu için tıklayınız>>

YDYS Online Başvuru Yapmak için tıklayınız>>

Mevlana Programı ile Rusça eğitim veren anlaşmalı üniversitelerimize gitmek isteyen öğrencilerimiz Rusça Sınavına girmelidirler. Türkçe eğitim veren anlaşmalı üniversiteler için bir dil yeterliliğine ihtiyaç yoktur. Erasmus Programı için İngilizce Sınavı puanına sahip olunması gerekmektedir. Farabi Programına başvuracaklardan Türkiye'deki üniversitelerden ingilizce eğitim veren bölümlere başvuran öğrencilerimiz de İngilizce Sınavına girmeleri gerekmektedir.

Uluslararası değişim programları için Yabancı Dil Sınavları Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Ofisi ve Yabancı Diller Yüksekokulu iş birliği ile yapılacaktır. Rusça ve İngilizce olmak üzere iki adet Yabancı Dil Sınavı uygulanacaktır. Sınav tarihleri:

Rusça Yeterlilik Sınavı Tarihi: 23 Şubat 2019

İngilizce Yeterlilik Sınavı Tarihi: 23-24 Şubat 2019

Önemli Notlar:

• Rusça Yeterlilik Sınavı; Dilbilgisi, Okuma ve Yazma becerilerini ölçecek 45 soruluk çoktan seçmeli olacak ve tek oturum şeklinde yapılacaktır. Sınav Süresi ise 120 dakikadır. Sınav yeri ve saati başvuru yaptığınız e-mail adreslerine eposta yoluyla bildirilecektir.

• İngilizce Yeterlilik Sınavı; Dilbilgisi, Okuma, Yazma ve Konuşma becerilerini ölçecektir. Sınav iki oturum şeklinde olacaktır. İlk oturumda Dilbilgisi, Okuma ve Yazma becerileri ölçülecektir. İlk oturumdan belirli bir puanı sağlayamayan öğrencilerimiz son oturum olan Konuşma sınavına giremeyeceklerdir. İlk oturumu başarı ile geçenlerin listesi, aynı günün akşamında Yabancı Diller Yüksek Okulu ve Uluslararası İlişkiler Ofisi sitelerinde duyurulacaktır.

• Sınav içeriği aşağıdaki tabloda mevcuttur. Öğrencilerimiz sınav sonucunu ve hareketlilik için hak kazanma durumlarını Uluslararası İlişkiler Ofisinin duyurularından öğreneceklerdir.

İngilizce Sınav Oturumları Bilgisi ve Değerlendirme Tablosu:

Oturum

Beceri

Soru türü

Soru sayısı

Puan

I. Oturum

Grammar

Vocabulary

Reading

Listening

Writing

II. Oturum

Speaking

İlk oturumun %75’i ve İkinci Oturumun

%25’i hesaplanarak nihai dil puanı hesaplanacaktır. (İlk oturum sonuçlarından belirli bir puan barajını yakalayamayan öğrenciler Konuşma sınavına girmeyecektir.

Sınav yeri ve saati başvuru yaptığınız e-mail adreslerine e-posta yoluyla bildirilecektir.

İngilizce ve Rusça Yeterlilik Sınavları esnasında uyulacak kurallar aşağıda belirtilmiş olup aksi bir durum yaratan öğrenciler sınavlardan diskalifiye edilir.

Sınavlarda uyulacak kurallar:

• Aşağıdaki durumlarda sınav görevlileri tarafından Bireysel Sınav İptal Tutanağı düzenlenir ve ilgili öğrencilerin o oturumdaki sınavları geçersiz sayılır:

• Sınav kurallarına ve sınav görevlilerinin uyarılarına uymamak, sınav düzenini bozmak,

• Cep telefonu, bilgisayar, tablet, telsiz, kamera vb. iletişim, depolama, kayıt ve veri aktarma cihazlarını ve kâğıt, kitap, defter, not vb. dokümanları; yanında bulundurmak,

• Sınav sırasında kalem, silgi vb. araç-gereç paylaşımında bulunmak,

• Sınav görevlileri tarafından öğrencinin kimliğinden şüphe duyulması,

• Cevap kâğıdını ve/veya soru kitapçığını sınav görevlilerine eksiksiz ve sağlam bir şekilde teslim etmemek, sınav salonu dışına çıkarmak.

• Kopya çekmek, vermek ya da çekilmesine yardımcı olmak vb. eylemlerde bulunan öğrenciler hakkında Sınav Kopya Tutanağı düzenlenir ve sınavları geçersiz sayılır ve haklarında ilgili Fakülte tarafından disiplin soruşturması açılır, mevzuata uygun cezası uygulanır.

Cevap kâğıdını ve/veya soru kitapçığını yırtmak, başka bir öğrencinin yerine sınava girmek ya da kendisi yerine başka birini sınava sokmak eylemlerinden herhangi birini gerçekleştiren öğrenciler hakkında Sınav İptal Tutanağı tutulur, o oturumdaki sınavları geçersiz sayılır ve haklarında ilgili Fakülte tarafından disiplin soruşturması açılır.

Sınava öğrenci kimliği olmayan veya geçerli ve resimli bir öğrenci belgesi olmayan kimse sınava alınmaz.

SINAVLARIN TAMAMLANMASI AKABİNDE DEĞİŞİM PROGRAMI BAŞVURULARI BAŞLAYACAKTIR.

ERASMUS PROGRAMI TANITIM VİDEOSU İÇİN TIKLAYINIZ.

Erasmus Başvuruları: 04-15 Mart 2019

MEVLANA PROGRAMI TANITIM VİDEOSU İÇİN TIKLAYINIZ.

Mevlana Başvuruları: 25 Şubat - 01 Mart 2019

FARABİ PROGRAMI TANITIM VİDEOSU İÇİN TIKLAYINIZ.

Farabi Başvuruları: 16 Şubat - 01 Mart 2019

• 14 Şubat, 2019