ERASMUS PROGRAMI İLE İLGİLİ

Değerli Erasmus Aday Öğrencilerimiz,

Tarafınızdan gelen mailler üzerine bildirmek isteriz ki COVID-19 münasebetiyle programımızda herhangi bir erteleme ya da değişim yapmamış bulunmaktayız. Staj öğrencilerimiz için Temmuz ortası, öğrenim öğrencilerimiz için Eylül başı itibariyle hareketliliklerini gerçekleştireceklerini ummaktayız. İlgili tarihler yaklaştıkça Ulusal Ajans tarafından yapılan bilgilendirmeler neticesinde size ulaşacağız. Halihazırda herhangi bir askıya alma durumu  yoktur. Diğer üniversite koordinatörlüklerinde mevcut panik ortamı bize yansımamıştır. Bu yüzden de özellikle öğrencilerimizi mağdur etmemek için azami özeni göstereceğimizden emin olabilirsiniz.

Bir ikinci husus olarak Erasmus hareketliliğine hak kazanan öğrencilerimizin listelerinin hazırlanmış olduğunu bildirmek isteriz. Ancak Ulusal Ajans’ın yeni yıl bütçelerini duyurması akabinde nihai kazananlar ve yedekler listesini açıklamak düşüncesindeyiz. Halihazırdaki liste açıklansa dahi beklediğimiz muhtemel bütçe artışı sebebiyle daha fazla öğrencimizi hareketliliklerden yararlandırma şansına sahip olacağız. Bu minvalde sizden sabırlı olmanızı ve en geç Mayıs ayının sonuna kadar beklemenizi rica etmekteyiz. Koordinatörlük olarak maksimum sayıda öğrencimizi hareketliliklerden faydalandırmak için çaba sarf etmekteyiz. Bir önceki yıl toplamda gönderebildiğimiz öğrenci sayısı 38 iken bu yıl minimum 120 öğrencimizi programdan faydalandırmayı tasarlamaktayız.

Kazanan öğrenciler duyurulduktan sonra duruma göre kazananlar toplantısını yüzyüze ya da internet üzerinden online bir şekilde gerçekleştireceğiz.

Son olarak herhangi bir soru ve sorununuzda lütfen bizimle erasmus@alanya.edu.tr adresi üzerinden iletişime geçiniz.

• 02 Mayıs, 2020