MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI 2017-2018 AKADEMİK YILI ÖĞRENCİ BAŞVURULARI 15 MARTA KADAR UZATILMIŞTIR

MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI 2017-2018 AKADEMİK YILI ÖĞRENCİ BAŞVURULARI BAŞLAMIŞTIR!

Başvuru Şartları:
- Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi’ne kayıtlı ön lisans, lisans, yüksek lisans veya doktora öğrencisi olmak,
- En az bir ders dönemini tamamlamış olmak, ( Hazırlık sınıfı öğrencileri başvuruda bulunamaz),
- Ön lisans ve lisans öğrencileri için en az 2,5/4.0, Yüksek lisans ve doktora öğrencileri için en az: 3.0/4.0 ortalamasına sahip olmak.Öğrencinin alttan dersinin olması diğer başvuru koşullarını sağlaması şartıyla başvuruya engel değildir.

Başvuru Belgeleri:

Aday Öğrenci Başvuru Formu (Tıklayınız)
- İmzalı ve mühürlü güncel transkript
- Yabancı Dil Belgesi  ( ALKÜ yabancı dil sınavı sonucu olan öğrencilerin  dil belgesi getirmelerine gerek yoktur. Diğer kategorideki YDS, ÜDS, KPDS, TOEFL ile başvuru yapacak adayların yabancı dil sınav sonuç belgeleri başvuru dosyasında bulunmalıdır.)

Son Başvuru Tarihi:

Öğrencilerin 15 Mart 2017 tarihine kadar başvuru dosyalarını teslim etmeleri gerekmektedir.

Başvuru Yeri:

- Lisans öğrencileri kayıtlı oldukları bölümün Mevlana Bölüm Koordinatörüne(Tıklayınız) müracaat etmelidir.

- Lisansüstü öğrencileri kayıtlı olduğu enstitünün Enstitü Mevlana Koordinatörüne (Tıklayınız) müracaat etmelidir.

Değerlendirme Ölçütleri:

Başvuruların değerlendirilmesinde % 50 dil puanı % 50 Not Ortalaması esas alınır.

Mevlana Değişim Programına başvuru yapmak isteyen öğrenciler anlaşmalı olunan üniversiteleri  Uluslararası İlişkiler Ofisi Başkanlığı web sayfasında yer alan  https://uio.alanya.edu.tr/mevlana-programi/anlasmali-universiteler/mevlana-anlasmali-universiteler-1 linkinden  takip edebilirler.

İletişim:

Mevlana Bölüm Koordinatörleri- Uluslararası İlişkiler Ofisi

Tel: 242 518 1144, Faks: 242 518 1199, E-mail: mevlana@alanya.edu.tr

NOT: Tıp Fakültesi ve Ön lisans programları kapsamında 2017-2018 Akademik yılı için değişim gerçekleşmeyecektir.

Mevlana Bölüm Koordinatörlerinin 16 Mart 2017 mesai bitimine kadar başvuru dosyalarını Uluslararası İlişkiler Ofisi'ne ulaştırmaları gerekmektedir.

• 23 Şubat, 2017