ULUSLARARASI ÖĞRENCİLER İÇİN TÜRKİYE BURSLARI BAŞVURULARI BAŞLAMIŞTIR

ULUSLARARASI ÖĞRENCİLER İÇİN TÜRKİYE BURSLARI BAŞVURULARI BAŞLAMIŞTIR!

Her yılın başında duyurulan uluslararası öğrencilerin faydalanabildiği Türkiye Bursları başvuruları başlamıştır.

Ülkemiz, gerek Cumhuriyet öncesi dönemde, gerekse Cumhuriyet döneminde pek çok uluslararası öğrenciye

eğitim için kapılarını açmış, gelen bu öğrencilere burslar da temin ederek ülkemizde iyi bir eğitim almaları sağlanmıştır.

Türkiye Bursları, Türkiye'deki tüm yükseköğretim kurumlarındaki tüm dereceler için uluslararası

öğrencilere yönelik, devlet tarafından finanse edilen bir yükseköğretim burs programıdır.

Sınav ve Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı tarafından seçim süreci sonrasında seçilen

öğrenciler ilgili yükseköğretim kurumlarına Yükseköğretim Kurulu tarafından yerleştirilir.

Türkiye burslusu öğrenciler aylık burs alırlar ve hiçbir ücret ödemeden devlet üniversiteleri yurtlarında kalabilirler.

Burslu öğrenciler, harç ya da diğer okul masraflarını ödemezler ve kamu sağlık sigortaları bulunmaktadır.

Ayrıca, Türkiye burslusu öğrencilere Türkiye'ye ilk gelişlerinde ve mezuniyetten sonraki geri dönüşleri

için bir miktar ulaşım masrafı ödemesi yapılır.

Türkiye Bursları öğrencilere yalnızca burs sağlayan değil aynı zamanda üniversite yerleştirmesi de yapan bir programdır.

Bu özelliğiyle dünyadaki diğer burs programlarından farklılaşmaktadır.

20 Şubat 2019'a kadar devam edecek olan başvurular ile ilgili detaylı bilgiye buraya>> tıklayarak ulaşabilirsiniz.

• 21 Ocak, 2019