Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi Yabancı Uyruklu Öğrenciler için 4. Başvurularını Alacaktır !

Lisans Bölümleri İçin

Başvuru Şekli: https://uio.alanya.edu.tr adresi üzerinden online başvuru.

Başvuru Tarihi: 19 Ekim 10:30- 21 Ekim  saat 17:00’a kadar.

Sonuç Açıklama: 23 Ekim 2020-17:00

Kayıt: 30 Ekim-4 Kasım 2020-17:00’a kadar.

Başvuru yapmak için tıklayınız.. (19 Ekim tarihinde 17:00'da aktif olacaktır.)

Ön Lisans Bölümleri İçin

Başvuru Şekli: Belirtilen tarihlerde elden başvuru, aynı gün değerlendirme ve kayıt.

Başvuru Tarihi:

ALTSO MYO-ALTSO TURİZM MYO: 26 Ekim 2020 08:30-15:00’a kadar

Başvuru Yeri: Eğitim Fakültesi B Girişi (Gerekli belgeler için tıklayınız.)

GAZİPAŞA MBR MYO: 27 Ekim 2020 08:30-15:00’a kadar

Başvuru YeriEğitim Fakültesi B Girişi (Gerekli belgeler için tıklayınız.)

Yabancı Uyruklu Öğrenci Başvuru Şartları

•Lisans bölümlerine (Fakültelere) başvuracak olan adayların tek tercih hakları olacaktır. Sonuçlar yedekleriyle birlikte ilan edilecektir.

•Ön lisans bölümlerine (meslek yüksekokullara) başvurular, adaylar tarafından belgeleri ile birlikte bir dosya halinde elden yapılacaktır. Aynı gün başvuruların değerlendirmeleri yapılacak ve kazanan adaylar ilan edilip aynı gün kayıtları gerçekleştirilecektir.

Not: Ön lisans bölümleri için vekaletle yapılan başvurularda maksimum iki aday başvurusu kabul edilecektir.

Kontenjanlara ulaşmak İçin tıklayınız..

Bölümlerin minimum puanlarına, kabul edilen sınavlar ve diplomalara ulaşmak için tıklayınız..

DİKKAT! Üniversitemiz uluslararası öğrencilerin  dördüncü  yerleştirmeleri için bazı düzenlemelere gitmiştir, Bu doğrultuda;

1. 2019 yılına ait devlet üniversitelerinin YÖS puanları kabul edilmektedir.

2. ALKÜ-YÖS 2019'un puanı diğer YÖS'lerle aynı ağırlığa sahiptir.

3. %10 olarak belirlenen ülke kotası %50 ye yükseltilmiştir.

4. Başvuru baraj puanları her bölümde 10 puan düşürülmüştür.

5. Halihazırda kayıtlı olan öğrencilerin tekrar başvurmaları durumunda ülke kontenjanları kayıt hakkı kazanmamış adaylara öncelik verecektir.

• 16 Ekim, 2020