Erasmus YSTS Hakkında Detaylı Bilgi ve Örnek Sınav

(II.Oturum) Sözlü Sınav Tarihi ve Saati : 25.02.2023 (Cumartesi), 14:00

Yer : ALKÜ Kestel Yerleşkesi

YSTS Örnek Sınavı : https://bit.ly/3Xc8sNc

• Erasmus Yabancı Dil Seviye Tespit Sınavı (YSTS) İngilizce dilinde, yazılı sınav ve sözlü sınav olmak üzere iki ayrı bölümden oluşacak şekilde düzenlenecektir.
  • Yazılı sınav dinleme (listening), okuma (reading), dil bilgisi (grammar) ve kelime bilgisini (vocabulary) ölçen 60 adet çoktan seçmeli sorudan oluşacaktır.
  • Yazılı sınavda ayrıca adayların İngilizce yazma becerilerini ölçen ve toplamda 20 puan değerinde olan bir yazma (writing) bölümü de bulunacaktır.
  • Soruların düzey olarak dağılımı A1 düzeyinden başlayıp B2 düzeyini de kapsayacak şekilde olup her soru 1 puan değerindedir.
  • Yazılı sınavın toplamda 80 puan değerinde olup sınav süresi 100 dakikadır.
  • Adayların sözlü sınava girebilmeleri için sabah oturumunda yapılacak olan yazılı sınavdan en az 55 puan almış olmaları gerekmektedir. Yazılı sınavda 55 puandan daha az puan alan öğrenciler sözlü sınava girmeye hak kazanamayacaklardır. Yazılı sınav sonunda sonuçlar açıklanacak ve sözlü sınava girecek katılımcıların listesi duyurulacaktır.
  • Sözlü sınav toplamda 20 puan değerinde olup adayların İngilizce konuşma (speaking) becerilerini ölçmeye yönelik olacaktır.

YSTS Not Aralıkları ve Dil Seviyeleri şu şekildedir;

A1 Düzeyi : 0 – 34 puan arası

A2 Düzeyi : 35 – 54 puan arası

B1 Düzeyi : 55 – 74 puan arası

B2 Düzeyi : 75 – 100 puan arası

Erasmus hareketlilik başvuruları kapsamında;

A1, Öğrenci staj hareketliliği başvurularında, Üniversitemizin anlaşmasının bulunmadığı kurumlarla personel eğitim alma (training) hareketliliği başvurularında kullanılabilir.

A2, Öğrenci staj hareketlilikleri başvurularında, Üniversitemizin anlaşmasının bulunmadığı kurumlarla personel eğitim alma (training) hareketliliği başvurularında kullanılabilir.

B1, Öğrenci öğrenim ve staj hareketliliği başvurularında, Üniversitemizin anlaşmasının bulunmadığı kurumlarla personel eğitim alma (training) hareketliliği başvurularında kullanılabilir.

B2, Personel ders verme (teaching) hareketliliği dahil tüm hareketlilik başvurularında kullanılabilir.

• Kestel
  • 06 Şubat, 2023