ALKÜ, ABD'den iki Üniversite ile toplantı gerçekleştirdi

  • 17 Şubat, 2022
ALKÜ, ABD'den iki Üniversite ile toplantı gerçekleştirdi

Uluslararası İlişkiler Ofisi Koordinatör Yardımcısı Öğr. Gör. Eren İrfanoğlu ve İkili Anlaşmalar Sorumlusu Ludmilla Reger, ABD'de bulunan yükseköğretim kurumlarıyla toplantı gerçekleştirdi.


Kuzey Iowa Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Birimi Yöneticisi Dr. Kristina Marchesani ve Eğitim Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Roberto Swazo ile yapılan görüşmede ortak yüksek lisans programı açılması ve ortak araştırma projelerinin yürütülmesi kararlaştırıldı.


1876 yılında kurulan Kuzey Iowa Üniversitesi dünya üniversiteler sıralamasında ilk 500 içerisinde olmasının yanında bölgesel üniversiteler listesinde de 2. sırada yer almaktadır.


Bir diğer görüşme ise Valdosta Devlet Üniversite İktisat Bölümü Profesörü Dr. Zulal Söğütlü Denaux ile gerçekleştirildi. Görüşmeye ALKÜ İktisadi, İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi İktisat Bölümünü temsilen Doç. Dr. Mert Topçu katılım gösterdi. Görüşme neticesinde iki kurum arasında kısa süreli öğrenci ve akademik personel değişimini öngören bir mutabakat anlaşması imzalanması yönünde karar alındı.


1906 yılında kurulan Valdosta Devlet Üniversitesi dünya üniversiteler sıralamasında ilk 600 içerisinde yer almaktadır.