ALKÜ ERASMUS KOORDİNATÖRLÜĞÜNDEN ÖRNEK ÇALIŞMA

• 09 Aralık, 2019
ALKÜ ERASMUS KOORDİNATÖRLÜĞÜNDEN ÖRNEK ÇALIŞMA

Türkiye’de sadece sayılı birkaç üniversitede örneği olan bir çalışma ile, Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) Erasmus Koordinatörlüğü ve Yabancı Diller Yüksekokulu iş birliği ile hazırlanan beş hafta sürecek ücretsiz İngilizce Kursu açılmıştır. Öğrenci merkezli bir anlayışla yola çıkılarak, genel not ortalaması yüksek ancak İngilizce puanı yeterli olmayan birinci sınıf hariç bütün üniversite öğrencilerinin İngilizce seviyelerini yukarıya çekmek ve Erasmus programına ilgiyi arttırmak için başlatılan bu projede, ALKÜ’ye tahsis edilen Erasmus bütçesi kullanılacağı için öğrencilerden para talep edilmeyecek. Uluslararası İlişkiler Ofisi Genel Koordinatörü ve Yabancı Diller Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Leyla Harputlu: “Ücretsiz olması özelliği ile Türkiye’de örnek bir çalışmaya adım atılmasının ve akademik notları iyi öğrencilere ücretsiz İngilizce eğitimi kursu açılmasının haklı gururunu ve sevincini yaşıyoruz” dedi.  Kursun koordinatörlüğünü yapan Erasmus Birim Sorumlusu Öğr. Gör. Koray Kaya’nın verdiği bilgilere göre, yaklaşık 600 öğrencinin başvurduğu kurs için 250 öğrenci seçildi. Bu öğrencilerden 150’si A1 seviyesinde; 100’ü de A2 seviyesinde öğrenciler için 7 Kestel Kampüsünde 1 tane de Gazipaşa Mustafa Rahmi Büyükballı Meslek Yüksekokulunda olmak üzere toplamda 8 sınıf oluşturuldu. Yine Erasmus bütçesinden, uluslararası bir yayın kuruluşu ile görüşülerek kursa katılmaya hak kazanan bütün öğrenciler için derste kullanmak üzere ders kitapları siparişi verildi ve kitaplar öğrencilere ücretsiz olarak dağıtıldı. İngilizce seviyeleri artan bu öğrencilerin ileriki dönemlerde Erasmus programından hem staj hem de öğrenim anlamında daha çok faydalanması bekleniyor.