ALKÜ’LÜ ÖĞRENCİLERE BİLGİLENDİRME TOPLANTISI DÜZENLENDİ

  • Uluslararası İlişkiler Ofisi
  • 28 Aralık, 2019
ALKÜ’LÜ ÖĞRENCİLERE BİLGİLENDİRME TOPLANTISI DÜZENLENDİ

ALKÜ’LÜ ÖĞRENCİLERE BİLGİLENDİRME TOPLANTISI DÜZENLENDİ

Antalya’da bulunan iki Eurodesk Temas Noktası olan Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi ve Efem Akdeniz Gençlik ve Spor Kulübünün işbirliği ile ALKÜ öğrencileri için Kestel Yerleşkesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Konferans Salonunda “Gönüllülük ve Avrupa Fırsatları” konulu bir bilgilendirme toplantısı düzenlendi. 300’ün üstünde bir öğrenci topluluğunun ilgi gösterdiği bu toplantıda ana tema “Gönüllülük” oldu. ALKÜ Genç Girişimciler Kulübü öğrencilerinin de destek verdiği bu toplantıda; ‘Erasmus, Mevlana, Farabi, Free Mover’ gibi değişim programları, eski adıyla ‘Avrupa Gönüllü Hizmeti’ yeni adıyla ‘Avrupa Dayanışma Gönüllüleri’ ve Avrupa ile ilgili projelere katılım gibi konularda çeşitli konuşmacıların hem keyifli hem de bilgilendirici interaktif eğitimleri ile ALKÜ’lü gençler bilgilendirildi.

Toplantıda Ana Tema ‘Gönüllülük’

Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları için gerçekleştirilen ‘Saygı Duruşu’ ve İstiklal Marşımızın ardından açılış konuşmasını yapan Uluslararası İlişkiler Ofisi Genel Koordinatörü ve Yabancı Diller Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Leyla Harputlu konuşmasında ‘gönüllülük’ kavramı üzerinde durarak, gönüllü olmanın samimiyete dayalı bir davranış olduğunun altını çizdi. Avrupa ile entegrasyon sürecinde, öğrencilerin önünde pek çok fırsatın bulunduğunu vurgulayan Harputlu, bu fırsatların ele alındığı bir toplantıya ev sahipliği yapmanın mutluluğunu paylaştıklarını belirtti.

Konuşmacıların İnteraktif Eğitimleri Toplantıya Renk Kattı

Erasmus Ofisi Birim Sorumlusu Öğr. Gör. Koray Kaya’nın ‘Değişim Programları’ konulu sunumu ile devam eden toplantıda Erasmus, Mevlana, Farabi ve Free Mover (Serbest Dolaşım) Değişim Programları hakkında çeşitli bilgiler aktarıldı. Konuşmasında, uzun uğraşlar neticesinde Üniversitemize tahsis edilen hibe miktarının bu sene 100.000 Avro ’ya kadar çıkarıldığını vurgulayan Kaya, bu miktarın Erasmus kapsamındaki değişimlerde öğrencilerimiz ve öğretim üyelerimiz için büyük avantaj sağlayacağını belirtti.

Dernek faaliyetlerini aktaran Efem Akdeniz Gençlik ve Spor Kulübü Derneği başkanı ve Eurodesk Temas Noktası İrtibat Kişisi Rahmi Turan; gönüllülük üzerine bir sunum yapmak için Antalya Valiliğini temsilen gelen İl Sivil Toplumla İlişkiler Müdür Vekili Hüseyin Kurtay ve ‘Avrupa Dayanışma Gönüllüleri’ üzerine yaptığı konuşmasıyla, Büyük Hedef Kültür Sanat Spor ve Gençlik Kulübü Derneği Başkanı Murat Dinç ALKÜ öğrencilerine bilgilendirici, keyifli ve interaktif bir eğitim sundular. 

Çeşitli ülkelerden ‘Gönüllünün Gücü’ projesi ile ülkemize gelen 4 yabancı öğrencinin de deneyimlerini paylaştığı toplantı soru-cevap bölümü ile noktalandı.

Eurodesk Nedir?

Antalya’da bulunan ilk akredite üniversite olma başarısına sahip Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi Eurodesk Temas Noktası olarak ilk etkinliğini bu bilgilendirme toplantısı ile gerçekleştirmiş oldu. Peki Eurodesk nedir ve bir Eurodesk Temas Noktası ne yapar? ALKÜ, akreditasyonu geçtiğimiz ay tamamlanan bu üyelik ile T.C. Dışişleri Bakanlığı Avrupa Birliği Başkanlığı’na bağlı Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı’nın Erasmus+ Eurodesk Türkiye Ağı Eurodesk Temas Noktası olma başarısını göstermişti.  Böylece ALKÜ Eurodesk Temas Noktası olarak Antalya’da ve özellikle Alanya’da yaşayan gençlerin Avrupa’da eğitim alma, değişim programlarına katılma veya gençlere yönelik eğitim faaliyetlerinde bulunma gibi çeşitli konularda bilgi almak için danışabilecekleri bir danışma merkezi olmuştur.

İrtibat İçin: