ALKÜ LİTVANYA’DAN GELEN TEMSİLCİLERİ AĞIRLADI

• 05 Nisan, 2019
ALKÜ LİTVANYA’DAN GELEN TEMSİLCİLERİ AĞIRLADI

Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Ofisinin ev sahipliğinde Rafet Kayış mühendislik Fakültesi konferans salonunda düzenlenen etkinlikle, Litvanya’nın çeşitli üniversitelerinden gelen koordinatörler Litvanya’yı ve üniversitelerini tanıtan sunumlarla keyifli bir etkinliğe katkı sağladılar. Litvanya Üniversiteleri Türkiye Temsilciliği Tatar Kültür Merkezi Başkanı Almira Parmaksizoğlu’nun önderliğindeki kafilede Vilnius Gediminas Technical Üniversitesi’ni temsilen Dovile Jodenyte, Kaunas Forestry and Environmental Engineering Applied Sciences Üniversitesi’ni temsilen Doç. Dr. Ernesta Liniauskiene ve Mykolas Romeris Üniversitesi’ni temsilen Rüta Guobuzaite yer aldı. Kendi okullarındaki lisans programlarının yanı sıra master ve doktara programlarını da tanıtan koordinatörler öğrencilerden gelen soruları da büyük bir içtenlikle cevapladı. Konferans sonrası ALKÜ Özel Kalem Müdürü Sayın Hadi Cantemur’un ofisinde gerçekleşen toplantıda da Uluslararası İlişkiler Ofisi çalışanları Öğr. Gör. Eren İrfanoğlu ve Öğr. Gör. Koray Kaya ile Litvanyalı koordinatörler ikili iş birlikleri ve değişim programları hakkında fikir alışverişinde bulundular. Organizasyonun oldukça verimli geçmesinden ve öğrencilerin ilgisinden oldukça memnun kaldıklarını belirten koordinatörler, iki ülke arasındaki bu birlikteliğin gelişerek devam etmesi temennisinde bulundular.