ALKÜ - IIT BOMBAY MUTABAKAT ANLAŞMASI İMZALADI

  • UİO
  • 12 Ocak, 2022
ALKÜ - IIT BOMBAY MUTABAKAT ANLAŞMASI İMZALADI

Üniversitemizde Erasmus Stajyeri statüsünde 6 ay süre ile bulunan başarılı öğrencimiz Ludmila Reger’in özverili çalışmaları sonucunda Hindistan Teknoloji Enstitüsü Bombay (Indian Institute of Technology Bombay)  (IIT Bombay)  yetkilileri ile temasa geçilmiş ve sonrasında IIT Bombay’i temsilen Uluslararası İlişkilerden sorumlu Dekan Prof. Dr. Amit Agrawal ve Ofis çalışanı Chandrika Naik ve ALKÜ’yü temsilen Uluslararası İlişkiler Ofisi Genel Koordinatörü Dr. Öğretim Üyesi Mustafa Alpin Gülşen, Genel Koordinatör Yardımcısı Öğr. Gör. Eren İrfanoğlu ve İkili Anlaşmalardan Sorumlu Erasmus Stajyeri Ludmila Reger’in katılım gösterdiği çevrimiçi toplantıda teknik detaylar konuşulmuş ve ortak bir mutabakat metninde uzlaşılmıştır. Daha sonra ilgili metin Üniversitemiz Rektörü Sayın Prof. Dr. Ekrem Kalan ve IIT Bombay Rektörü Prof. Dr. Subhasis Chaudhuri’nin onaylarından geçerek karşılıklı olarak imzalanmıştır.

İmzalanan ikili mutabakat anlaşması neticesinde ALKÜ, IIT Bombay’in Boğaziçi Üniversitesi, Koç Üniversitesi ve Sabancı Üniversitesi’nden sonra Türkiye’den 4. partneri olmuştur.

1958 yılında kurulan ve özellikle mühendislik alanında eğitim veren IIT Bombay, National Ranking Agency (NIRF) 2021 verilerine göre en iyi 100 Mühendislik Enstitüsü arasından 3. , QS World Rankings 2022 verilerine göre ise dünya çapında en iyi 177. üniversite konumundadır.