ALTSO MYO’ DA ERASMUS TANITIM TOPLANTIMIZ GERÇEKLEŞTİRİLDİ.

  • Uluslararası İlişkiler Ofisi
  • 17 Ekim, 2019
ALTSO MYO’ DA ERASMUS TANITIM TOPLANTIMIZ GERÇEKLEŞTİRİLDİ.

Üniversitemizin uluslararasılaşma misyonunun önemli parçalarından biri olan Erasmus+ Programı hakkında Alanya Ticaret ve Sanayi Odasi   Meslek Yüksekokulunda (ALTSO MYO) düzenlenen tanıtım toplantımız  öğrencilerimizin yoğun ilgisi eşliğinde gerçekleştirildi.

 Uluslararası Öğrenci Kurum Koordinatörü ve Erasmus+ Ofis Sorumlumuz  Öğr.Gör. Eren İrfanoğlu, öğrencilerle konuşmasında:

  ''Öncelikle bizi buraya davet eden Öğr. Gör Serdar ASLAN ve Öğr. Gör. Ergin BAYRAK hocalarımıza teşekkür etmek istiyorum. Böylesine   dolu ve ilgili bir salona karşı konuşmak bizi gerçekten mutlu edecek.  Koordinatörlük olarak hemen her bölümden öğrencimizin Erasmus+   programından faydalanmasına büyük önem veriyoruz. Daha önceki yıllarda Erasmus+ Değişim Programından Meslek Yüksekokulu   öğrencilerimizin yeterince faydalanamadığını tespit ettik. Bu durumun nedenini öğrencilerimizin yabancı dil seviyelerinin düşük olmasına ve   program hakkında yeterli bilgiye sahip olmamalarına bağladık. Bu bağlamda Uluslararası İlişkiler Ofisi Genel Koordinatörümüz Prof. Dr. Leyla   Harputlu ve Erasmus+ Kurum Koordinatörümüz Dr. Tolga Öztürk ile düzenlediğimiz ofis toplantılarımızda öğrencilerimizi Erasmus+ İngilizce   Yeterlilik Sınavına hazırlamak için bir kurs açma kararı aldık. Kurs masrafları tamamen ofisimiz Erasmus+ kurumsal destek bütçesinden   karşılanacağı için öğrencilerimiz kurstan ücretsiz faydalanacak. Samimi olmak gerekirse ülkemizin diğer üniversitelerinde böyle bir fırsat   öğrencilere tanınmamaktadır. Kursumuzu açacak olmaktan ve bunu yaparken MYO odaklı olmaktan büyük bir sevinç duyuyoruz.“ dedi.

 Erasmus+ İngilizce Hazırlık Kursunun yanında bir diğer konu da MYO öğrencilerinin katılım gösterebileceği Erasmus+ Staj Hareketliliği oldu. 2   yıllık eğitim alan MYO öğrencilerimiz mezun olduktan sonra da staj hareketliliğinden faydalabiliyor olmalarının altı çizildi.

 Sunum bitiminde Alanya Ticaret ve Sanayi Odasi Meslek Yüksekokulu adına  Öğr. Gör. Serdar ASLAN tarafından Teşekkür Belgesi verildi.

 

Erasmus+ İngilizce Hazırlık Kursu hakkında detaylı bilgi için tıklayınız>>

Erasmus+ Staj Hareketliliği Hakkında Detaylı Bilgi için tıklayınız>>>

Erasmus+ İngilizce Hazırlık Kursu hakkında detaylı bilgi için tıklayınız>>

Erasmus+ Staj Hareketliliği Hakkında Detaylı Bilgi için tıklayınız>>>