Değişim Programları İçin İngilizce YDYS Yapıldı

• 10 Ocak, 2020
Değişim Programları İçin İngilizce YDYS Yapıldı

Erasmus, Mevlana ve Farabi Değişim Programları için İngilizce Yeterlilik Sınavı Yapıldı

Üniversitemiz bünyesindeki Erasmus Koordinatörlüğü ve Yabancı Diller Yüksekokulu işbirliği ile geçtiğimiz günlerde örnek bir çalışmaya imza atılmış ve yaklaşık bir buçuk ay süren ücretsiz İngilizce kursu düzenlenmişti. Bu çalışmanın ardından Uluslararası İlişkiler Ofisi çalışmalarına hız vermeden devam ediyor. 08 Ocak çarşamba günü Erasmus, Mevlana ve Farabi değişim programlarına katılacak olan öğrenciler için düzenlenen İngilizce Yabancı Dil Yeterlilik Sınavına (YDYS) ALKÜ öğrencileri tarafından oldukça yoğun bir ilgi oldu. Yabancı Diller Yüksekokulu ve Erasmus Koordinatörlüğünün işbirliği ile düzenlenen ve yaklaşık 1000 öğrencinin başvurduğu sınav için Eğitim Fakültesinde 17 Derslik ve 5 Amfi kullanıldı. Ayrıca bu sınav için çeşitli fakültelerden 25’e yakın öğretim görevlisi görevlendirildi.

Sınavda bizzat sınıfları gezerek gözetmenlik yapan Yabancı Diller Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Leyla Harputlu ve Rektörlük Uluslararası İlişkiler Ofisinden sorumlu Rektör Danışmanı Doc. Dr. Kemal Vatansever sınava olan ilgiden dolayı memnun olduklarını belirttiler. Üniversitemiz öğrencilerinin bu değişim programlarından daha çok faydalanması için bu tür çalışmaların her yıl daha da çok öğrencinin katılımıyla gerçekleşmesinin beklendiği ifade edildi.