Dr. Öğr. Üyesi Özgür Uysal Azerbaycan Mimarlık ve İnşaat Üniversitesi'ne ziyaret gerçekleştirmiştir

• 14 Nisan, 2022

Orhun Değişim Programı, Türk Devletleri Teşkilatı içerisinde yer alan Türk Dünyası Üniversiteler Birliği (TURKUNİB) üyeleri arasındaki öğrenci ve personel değişim süreçlerini yüreten bir programıdır. Bu değişim programıyla Üniversitemizden Dr. Öğr. Üyesi Özgür Uysal mart ayında Azerbaycan Mimarlık ve İnşaat Üniversitesi'ne kısa dönemli bir ziyaret gerçekleştirmiştir. Üniversitemizin İktisat Bölümü'nde görevli olan Dr. Öğr. Üyesi Özgür Uysal, Azerbaycan Mimarlık ve İnşaat Üniversitesi'ndeki öğrencilere verdiği derslere ek olarak;  Azerbaycan Mimarlık ve İnşaat Üniversitesi'ndeki öğretim elemanlarına yönelik Türkiye ve Azerbaycan'daki eğitim sürecinin benzerliklerini/farklılıklarını ve yeni öğretim yöntemlerini anlattığı bir seminer de düzenlemiştir.

Üniversitemizde 2021-2022 eğitim öğretim yılında uygulanmaya başlayan Orhun Değişim programı kapsamında gerçekleştirilen bu hareketlilik ile birlikte hem Türk Dünyasındaki ülkeler arasındaki ikili ilişkilerin arttırılması hem de Türk Dünyasındaki üniversiteler arasındaki eğitim süreçlerinin birbirine yakınlaştırılması amaçlanmaktadır. Bu doğrultuda, halihazırda Orhun programı kapsamında Türk Dünyasındaki diğer üniversitelerden üniversitemize eğitim almak üzere gelen on bir öğrenci ve bir öğretim üyesi bulunmaktadır.