Kazakistan Al-Farabi Üniversitesi’nden ALKÜ’ye İşbirliği Ziyareti.

• 02 Ocak, 2019
Kazakistan Al-Farabi Üniversitesi’nden ALKÜ’ye İşbirliği Ziyareti.

Dünya Üniversite Sıralamasında en iyi 800 üniversite arasında 220'nci olan Al-Farabi Üniversitesini temsilen sayın Prof.Dr. Islam Jemeney üniversitemizi ziyaret etti. Genel Koordinatörümüz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Leyla Harputlu'nun makamında kabul ettiği Prof. Dr. Jemeney, Alanya'nın jeo-stratejik öneminden bahsederken, böyle güzel bir şehre kurulmuş bir devlet ünüversitesinin olmasının büyük bir şans olduğunu ve üniversitenin adının Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi olmasının da büyük bir anlam taşıdığını ekledi. Al-Farabi Üniversitesi ve ALKÜ arasında muhtemel işbirlikleri üzerine konuşulan görüşme oldukça verimli geçti. Ofisimizin Mevlana Değişim Programından sorumlu çalışan Öğr. Gör. Koray Kaya, iki, üniversite arasında bir Mevlana protokolü imzalanması için girişimleri başlattı.