Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Erdoğan ASLAN eşliğinde Sopron Üniversitesi, Macaristan'da "Uluslararası Hafta" etkinliğine katılım gösterildi

• Alanya
  • 08 Kasım, 2021

Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Ofisinden sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Erdoğan ASLAN, Uluslararası İlişkiler Ofisi Genel Koordinatör Yardımcısı Öğr. Gör. Eren İRFANOĞLU ve Uluslararası İlişkiler Ofisi Yazı İşleri Sorumlusu Abdurrahman BAŞUSTA, Erasmus Programı kapsamındaki partnerlerimizden Sopron Üniversitesi’nin (Macaristan) daveti üzerine Sopron Üniversitesi tarafından düzenlenen “Uluslararası Hafta” (International Week) etkiliğine katılım gösterdiler.

Oldukça verimli geçen program dahilinde;

• Sopron Üniversitesi yetkilileriyle Rektör Yardımcılığı seviyesinde ikili görüşmeler gerçekleştirildi ve iki kurum arasındaki mevcut anlaşmanın genişletilmesi ve yenilenmesi kararı alınmıştır.
  • Etkinliğe katılan Samara Üniversitesi, Rusya ile görüşmeler gerçekleştirilmiş ALKÜ ve Samara Üniversitesi arasında İş birliği Protokolü imzalanması için çalışmalara başlanması kararı alınmıştır.
  • Sopron Üniversitesi aracılığı ile Szent Istvan, Godollo Üniversitesi Macaristan ile iletişime geçilmiş ve Erasmus programı kapsamında iş birliği tesis edilmesi için çalışmalara başlanması kararı alınmıştır.
  • FH-Joanneum Üniversitesi Graz, Avusturya ile Sağlık Turizmi alanında Erasmus programı kapsamında ikili iş birliği kurulması için çalışmalara başlanması kararı alınmıştır.
  • Uluslararası Hafta Etkinliği Kapsamında Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi tanıtımı adına sunum yapılmıştır.
  • Sopron Üniversitesi Turizm Kulübünün düzenlediği aktivitede Sopron Üniversitesi uluslararası öğrencilerine Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi tanıtılmış ve öğrencilerin sorularına cevap verilmiştir.